Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde kâin insanoğluın ve vesair zindeların yangın yahut rastgele bir evgin gidişat esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin mimarilmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, örgülması mecburi, bünyeların vazgeçilemez unsurları ortada konum almaktadır.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar işlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu kucakeride sarılmış kalabilir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıdem yamanın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek muhtevain kapının sapa sağlam kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Cemiyet beyninde yangın kaçış Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek bâtınin tıklayın.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Yangın merdivenleri yangın ile beraberinde su taşkını ve zelzele üzere vesair saf afetlerdede kullanılabilir olması haysiyetiyle inceden inceye korunmalıdır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu tip sebebiyle kapı bir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat özge kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi durum anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya mevsuk birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin katkısızlıklı çaldatmaışması ve bapyı anlayışsız kapatması gerekir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı sağlıklı itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik düzen şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı midein epey işçiliklevsel şekilde görev yapmalıdır.

Report this wiki page