Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan yüce başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve çatı denetçsonra, yangın merdiveni tasavvurını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Düşünceın bütün organizatör gereklilikleri mukabilladığından ve emin bir boşaltma rotası esenlamada etkin başüstüneğundan emin olurlar.

Özellikle yeni imar kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Malzeme: Yangın baplarında çoğunlukla çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kadar konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda hassas davranılmalıdır.

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları ağır âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında özen edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi için hem bile merdivenin sadece amacı dâhilin kullanılabilmesi kucakin bu unsura ilgi edilmelidir.

Sertifikasız yangın kapıları da yaraşır maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları dâhilin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar konuşu bir dalgalı sunar.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetçi altına kızılınmasına yardımcı olur ve yangının Yangın Çıkış Kapısı öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) asliye amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki esrar, yangın, gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu zararlı koşulların öteki katlara intikalini engellemek veya mümkün olduğu derece geciktirmektir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Bapları en güçlü kalite ve en yakışır hediye politikamıza normal olacak şekilde üretilir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Report this wiki page